Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovanligt många vill ha alkoholtillstånd

Nu ska här festas efter semestern. Bara under tisdagen ansökte fyra olika lokala föreningar och företag om tillfälligt alkoholtillstånd för festligheter.

Annons

– Det var ovanligt många på en och samma gång. Jag hoppas att vi hinner med de här i tid, vissa har varit lite för optimistiska med tiden. Vi brukar rekommendera att söka fem veckor i förväg så att alla tillstånd hinner beviljas, säger Lisa Hellström, alkoholhandläggare i Tierp.

Mest bråttom har Månkarbo IF som söker alkoholtillstånd under månkarbodagen den sjunde augusti. För att Lisa Hellström ska kunna bevilja tillståndet måste först skattemyndigheten, kronofogden och polisen se över föreningen. Skattemyndigheten har redan sagt ja.

– Det är så med fester som är öppna för allmänheten. Då måste föreningarna och företagen kontrolleras först, men gäller det slutna fester räcker det med att jag beviljar tillståndet, säger Lisa Hellström.

Förutom Månkarbo IF har Tierps ryttarklubb tänkt att ha mat och alkoholservering för allmänheten mellan den 12 och 15 augusti och sedan ska Atlas Copco ha personalfest och Strömbergs Idrottsförening medlemsfest i slutet av augusti.

– Som det ser ut nu ska det inte vara något problem för någon av dem att få tillstånd. Men jag har inte hunnit gå igenom allt ännu, säger Lisa Hellström.

Mer läsning

Annons