Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar friande dom mot Mc-ledare

Åklagaren överklagar den friande domen mot den 39-årige Bandidosledaren som åtalades för den grova misshandeln av en 41-årig man i Örbyhus.

Samtidigt kräver offret 60 000 kronor i skadestånd.

Annons

Det var i februari i år som 41-åringen attackerades i sitt hem av flera maskerade män. De högg honom med kniv, slog och sparkade honom samt sprutades diskmedel i hans ögon. Tre yngre män är dömda för dådet medan 39-åringen friades i tingsrätten och en fjärde man i hovrätten.

I överklagan till Svea hovrätt vill åklagaren att 39 åringen i fösta hand döms för grov misshandel och i andra han för anstiftan till brottet. Som bevisning pekar åklagaren på att endast 39-åringen hade motiv att misshandla 41-åringen. Kort innan misshandel ska Bandidosledaren ha sagt åt offret att han ska "ge fan i hans bröder". Vidare ska 39-åringen efter händelsen ha sagt åt offret att han var rädd för att denne skulle "gola ned" honom. Han ska ha beställt nya kläder och sagt att han "löst ett problem". Ny bevisning i hovrätten är förhör med en bekant som ska visa att 39-åringen kort före misshandel ville "göra upp" med 41-åringen. Också offret överklagar tingsrättens dom. Detta för att få ut ett begärt skadestånd på 60370 kronor.

Mer läsning

Annons