Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På Gullvivan kan barnen blomma ut

/

I höstas protesterade några föräldrar emot att 25 barn var kvar i huset när man bytte taket på förskolan Gullvivan i Karlholm.
Nu är inte bara taket bytt utan lokalerna är också rustade.

Annons

– Förskolan invigdes 1982 och det började bli slitet. Nu är det nymålat, vi har nya tvättställ, lister och belysning. De har också bytt ut skåp och spisar, berättar Maria Mattsson, förskollärare och arbetslagsledare.

Renoveringen gjordes under sommaren och hösten. Under samma tid byttes också taket. Ledningen valde att låta ett 25-tal barn i åldrarna 1-3 år gå kvar på förskolan medan arbetena pågick. Arbetsplatsen spärrades noggrant av.

– Det var 5-6 föräldrar som protesterade. De tyckte att barnen kunde gå någon annanstans. Men det fanns inga andra bra lokaler. I lägenheter hade de blivitr utspridda, det hade inte funnits någon innergård och det hade blivit otryggt för barnen, säger Maria Mattsson..

Allt detta är historia nu. 1 december togs hela huset i bruk igen. Nu har 50 barn i åldrarna 1-4 år sin förskola här. Maria Mattsson och hennes kollegor är mycket nöjda med renoveringen.

– Det har blviti mycket trivsamma. Det är bättre ljus och man har sänkt tvättställen så att barnen når upp.

Personalen och några barn visar runt i lokalerna. Flera barn säger att rummen är fina. På avdelningen Raketen, där de äldre barnen går, har man skapat utrymmen för olika aktiviteter. Här finns en vrå för att bygga, en snickarboa, en loge för att byta om inför teater, en del där man kan leka mamma-pappa-barn och ett målarrum.

Emma Ryyti, som har två barn på förskolan, är även hon mycket nöjd med resultatet.

– Jag tycker att det har blivit jättebra, det är fräscht, säger hon.

Mer läsning

Annons