Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patientförening i Göteborg vill hjälpa Ida

/
  • STÖD. Ida Moussa får hjälp av dottern Manal när hon ska gå. Ida är vinglig på benen som en svit av hjärntumören. Nu kan Ida även få stöd av den patientförening som bildats i Göteborg.

Ida Moussa, Tierp, är absolut inte ensam om att ha blivit feldiagnostiserad vad gäller hjärntumör.

Med säte i Göteborg finns en patientförening med människor som rönt samma öde.

Annons

Patientföreningen startades i år av Sten Hillgard. Hans problem började år 2000. Han blev okoncentrerad, fick minnesförlust och en hasande gång. Hillgard fick flera gånger av en läkare diagnosen trötthetssymtom och immunförsvarsbrist.
2008 blev Hillgard drastiskt sämre. Via en läkare på en vårdcentral kom han till Sahlgrenska sjukhuset där de upptäckte en cysta på hjärnan som togs bort.

Ett 30-tal personer är med i Hillgards patientförening, från södra Sverige upp till Uppsala. Hillgard erbjuder nu Ida Moussa och hennes familj gratis medlemskap.
– Jag kan ge henne råd och dåd. Jag vill också hör om hennes symtom och lära mig mer om sjukdomen. Det ska aldrig drabba mig igen om jag så blir 150 år.

Vill ha upprättelse
65-åriga Ida Moussa fick i fem till sex år beskedet att hon led av depression, på grund av hemlängtan.
I somras konstaterades att hon hade en tumör på hjärnan som opererades bort.

Familjen har anmält husläkaren och Tierpsakuten till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. För Arbetarbladet berättade Ida om sitt lidande med urininkontinens och nedsatt syn. Med anmälan vill hon främst ha upprättelse.

Mer läsning

Annons