Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärerna levde upp på Tierps marknad

/
  • På förmiddagen besökte pensionärer från Åskarbygården marknaden ihop med anhöriga och personal. Från vänster Tage Jansson med hustru Anna-Greta, därefter Jezidina Merhanovic med Elin Larsson, Johanna Sundqvist med Olle Elmersiöö och Mona Söderberg med Elsa Wolander.
  • Elin Larsson, assisterad av Jezidina Mehanovic, och Anna-Greta Jansson, ihop med maken Tage, besökte höstmarknaden.
  • Elin Larsson, 95 år, var glasklar på vad hon ville handla på marknaden, renkorv och inget annat.

Elin Larsson handlade renkorv.

Anna-Greta Jansson föredrog kokosbollar.

Pensionärer från Åskarbygården besökte Tierps höstmarknad.

Annons

Vid elvatiden på torsdagen spanade de in utbudet på marknaden ihop med personal och anhöriga. 95-åriga Elin Larsson tittade bland annat på väskor. Sedan blev det något ätbart att ta med sig hem, nämligen renkorv. Elin Larsson, som är från Fagerviken, minns att det var marknad även där bland fiskebodarna då hon var barn.

Anna-Greta Jansson, 75 år, har besökt Tierps marknad genom hela livet.

– Vi cyklade hit som barn. På marknadsmorgonen köpte pappa en gris. Mamma blev sedan så fäst vid grisen att hon inte ville vara med då den slaktades. Grisen svarade mamma med grymtningar då hon gav mat.

Personalen Mona Söderberg säger att marknadsdagarna höst och vår är viktiga för de boende på Åskarbygården. Det är en chans för dem att komma ut och träffa gamla bekanta.

– På min avdelning ska nio av tolv pensionärer hit, vi går en gång till i eftermiddag. Vi har tagit in extrapersonal för att det här ska bli möjligt.

Mer läsning

Annons