Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalbostad i Untra såld

Nu har det första av sex hus i Untra sålts. Därmed blir kraftverkets gamla personalbostäder privatbostad och inte som tidigare hyreslägenheter.

Annons

Ägaren Crister Boström som hyrt ut lägenheter i de gamla sten- och trähusen i Untra kraftverksby har under en längre tid velat sälja, men det har tagit flera år att få myndigheterna att ändra på områdesbestämmelserna så att en avstyckning blivit möjlig. Men nu är alltså det första kontraktet påskrivet på ett av husen.

Spekulanter vill bo i husen

– De som har tittat på husen är intresserade av att själva bo där, någon har pratat om att hyra ut en del till en släkting, men annars kommer de i stort att användas som bostadshus, säger Crister Boström.

Den första fastigheten gick för strax över miljonen. Två andra hus är också aktuella för försäljning i nuläget – på ett av dem avslutas budgivningen i helgen och ett annat är reserverat för en intresserad köpare. Hur det kommer att gå för de återstående tre husen i Untra kraftverksby är ännu inte klart. Crister Boström kommer att fortsätta att förvalta dessa bostäder men hoppas att också de kan bli sålda någon gång nästa år.

Mer läsning

Annons