Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen får vänta ett halvår på flytt

/
  • FRAMFLYTTAT. Polisen i Tierp tvingas skjuta fram sina flyttplaner. Iordningställandet av ett nytt garage vid de nya lokalerna i gamla tingshuset kräver ändringar av detaljplanen.

Sex månader. Så länge tvingas polisen att vänta innan en flytt till de nya lokalerna

i Tierp kan bli aktuell.


Orsaken är att byggandet av ett nytt garage kräver

ändringar i detaljplanen.

Annons

Polisen i Tierp hade hoppats att man redan vid årsskiftet skulle ha flyttat in i sina nya lokaler i gamla tingshuset. Nu tvingas man i stället att vänta minst sex månader innan en flytt kan verklighet.

För att få plats med polisbilarna behöver man bygga ett nytt garage, vilket kräver ändringar i detaljplanen.

– Det går framåt men vi hade hoppats på att ha kommit längre. Men vi behöver ett garage och det har gjort att det har dragit ut på tiden. Vi vill helst komma in i god tid innan det här året är slut, säger Henrik Thelander, chef för ordningsavdelningen i Uppsala län.

Henrik Thelander påpekar att polisen är i behov av flytten då de nya lokalerna är modernare, ger bättre arbetsmiljö för de anställda och ger en större och bättre arrest.

Garaget vid tingshuset är planerat att byggas i markplan men för att detta ska kunna göras behöver fastighetsägaren flytta på en närboendes uthus.

Nyligen hölls ett möte med kommunen, fastighetsägaren och berörda grannar.

– Fastighetsägaren behöver komma överens med grannen om att bygga ett nytt uthus. Han var med på mötet och han var positiv inställd så det är inga problem för honom, säger Tierps kommuns planarkitekt Helena Gåije.

Efter att den boende och fastighetsägaren är ense skickas en ansökan till kommunen om ändring av detaljplanen.

– Kommer de bara överens så kan vi nog göra det här inom sex månader till ett år, säger Helena Gåije.

Flytten till det nya polishuset i Tierp kan också leda till att polisstationen i Skutskär stängs. Stationen är i behov av renovering och all personal kan då komma att omplaceras till Tierp. Detta berättade Arbetarbladet om i går.

Mer läsning

Annons