Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen övade insats efter bankrån

/
  • AVSPÄRRNING: Polisassistent Veronica Björnbye står vid en avspärrning under övningen i Tierp, där polisen tränade insatser efter ett rån.
  • ÖVNING. Tierpsborna kan under tisdagseftermiddagen se ovanligt många poliser och polisbilar i Tierps samhälle. Det är en övning där polisassistent Veronica Björnbye är en av deltagarna.

Under tisdagen syntes många poliser i Tierps centrum med omnejd.

Men det var inte skarpt läge utan en övning.

Annons

Polisen spelade upp ett scenario där det skett ett bankrån i samhället. 12–13 poliser deltog i övningen, en handfull från Tierp och resten från Uppsala.
– Vi övar hur man går tillväga därefter. Det är mycket ny personal som aldrig varit med om det. Rånarna kan ha kommit undan med pengar. De har tagit sig iväg härifrån och avspärrningar är gjorda, säger biträdande närpolischef Bertil Danielsson.


Vid avspärrning
Polisassistent Veronica Björnbye, står vid en sådan avspärrning, intill grävningarna på Centralgatan.
– Det är nyttigt att öva på att samverka, säger Veronica Björnbye som varit med om flera våldsbrott och andra verkliga händelser sedan hon började i Tierp i somras.

Jakten på rånarna fortsatte under hela kvällen med både polisbilar och helikopter. Det ledde till att polisen fick ta emot en hel del orolig samtal från människor som undrade vad som stod på. Men denna gång var det alltså ingen fara.

Mer läsning

Annons