Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker åtalad för misshandel av pojke

Vänsterpartiets gruppledare i Tierp, Urban Blomster, åtalas för misshandel av en tonårspojke. Enligt åtalet har han tagit ett grepp om pojkens hals och tryckt upp honom mot en vägg. Urban Blomster nekar till brott.

Annons

 

– Jag anser mig helt oskyldig till anklagelserna. Jag tänker inte ta time out från politiken och avgå från min post, säger Urban Blomster.

Enligt åtalet har pojken fått smärta och ömhet samt rodnader på halsen av övergreppet. Bevisning i målet är förhör med pojken och bilder på skadorna. Bevis är också förhör med pappan till pojken som fått hans version av händelsen återberättad för sig.
Flera strupgrepp

Pojken säger i polisförhör att Urban Blomster tryckt fast hans bröstkorg och tagit med den andra handen likt ett struptag över halsen. Den åtalade ska enligt pojken också tagit ett nytt struptag och knuffat honom mot en bänk.

Urban Blomster nekar till brott. Han säger att han bara föste pojken framför sig för att få honom inomhus och där kunna prata. Blomster säger vidare att han inte vet vem som åsamkat pojken skadorna och att han är övertygad om att han inte gjort det.
Dömd för misshandel

Urban Blomster dömdes i augusti 2004 för misshandel av en man samt olaga hot mot samma person. Domen omfattade även misshandel av sambon och ringa misshandel av en annan man. Straffet blev skyddstillsyn med alkoholvård.

Urban Blomster tog i samband med domen time-out från politiken. Han återkom till hösten 2006 och valdes då in i kommunfullmäktige i Tierp.
Partiet ligger lågt

Elisabeth Rosengren, ordförande för vänsterpartiet i Terp, har följande reaktion på åtalet.

– Jag tycker det är fruktansvärt. Jag har pratat med Urban och fått hans version. Vi avvaktar och ser vad utredningen visar.

Inte heller partidistriktet vill i det här läget säga något om åtalets påverkan på Blomsters politiska framtid.
Avvaktar dom

– Det låter inte bra men vi avvaktar till domen har fallit. Partiföreningen själv har frågan just nu, säger ombudsman Seppo Laine.

 

Mer läsning

Annons