Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pricksfabriken kan bli hotell

/
  • Såld. En lokal entreprenör har köpt den gamla Pricksfabriken och vill bygga lägenheter och hotell i fastigheten. ”Jag tycker det är kul att det händer något i den här byhålan” säger den nye ägaren med ett varmt skratt om de storslagna planerna som finns på flera håll i Tierp.Foto: Conny Svensson

En lokal entreprenör från Tierp har köpt Prickshuset och planerar nu för lägenheter och hotell.

– Målsättningen är att öppna ett hotell nästa säsong, säger den lokale entreprenören som väntar på bygglov från kommunen innan han vill gå ut med sitt namn och göra planerna för området helt offentliga.

Annons

Turerna kring Prickshuset har varit många och så sent som i vintras gick det trögt med försäljningen för det danska bolaget Switsbake, som ägt lokalerna sedan 2003. Men förra veckan fick företaget klart med en ny ägare – en lokal entreprenör från Tierp som har köpt hela området.

Anonym köpare

Entreprenören vill än så länge ligga lågt med sitt namn.

– Det har varit så många planer som gått om intet. Och jag vet att Pricksfabriken ligger många varmt om hjärtat, folk blir besvikna när det står och förfaller. Därför vill jag inte vara så stor i käften innan jag fått allt klart med bygglov och så, säger mannen.

Men han berättar gärna om planerna för den 6 000 kvadratmeter stora golvytan – ett hotell, kommersiella lokaler och ett gym står just nu på att-göra-listan.

– Delvis får man ju inspiration från Tierp Arena, men jag ser verkligen ett behov av ett hotell i Tierp, säger den nye ägaren som ska börja rusta fasaden så fort kommunen ger lov.

Hur mycket han gav för fastigheten vill mannen inte uppge.

Mer läsning

Annons