Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO är trötta på skadegörelsen

/
  • UPPRÖRD. Rolf Pettersson är ordförande i PRO i Söderfors. Han är upprörd över att föreningens lokal drabbats av skadegörelse fyra gånger sedan nyår. ”Det kostar ju en herrans massa pengar för kommunen. Och de stjäl ju ingenting, de bara förstör”, suckar han om vandalerna som kraschar rutor på löpande band.

Kraschade fönster möter PRO i Söderfors var och varannan vecka.

Nu har pensionärerna tröttnat.

– Väldigt obehagligt, är det någon som hyser agg mot PRO? undrar Rolf Pettersson som hoppas att polisen ska ta fast vandalerna som har härjat i Söderfors sedan sommaren.

Annons

I går morse fick Rolf Pettersson ägna ännu en måndagsmorgon åt att sopa och ta reda på glasskärvor utanför PRO:s lokal i skolan i Söderfors.

Den här gången var det ytterglaset på dörren in till lokalen.

– Det är ju för bedrövligt, vi har inte ens hunnit laga fönstret än, säger Rolf Pettersson, som är ordförande i PRO i Söderfors, och pekar på fönstret där en av rutorna saknas och en kartongbit får hålla kylan ute.

Rolf Pettersson berättar att skadegörelsen började i somras. Då bröt sig någon eller några dessutom in och sprayade hela PRO:s lokaler fulla i färg.

Tagit fart igen efter nyår

Under hösten höll sig vandalerna lite lugnare men efter nyår har skadegörelsen tagit fart igen.

– Vi har haft sönderslagna fönster här vid minst fyra tillfällen sedan nyår, säger Rolf med en suck och konstaterar att vandalerna framför allt härjar på lördagsnätter.

– Vi kanske skulle sätta vakter här då för att skrämma bort dem? funderar han.

Mer läsning

Annons