Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO kan tvingas lämna Möbeln

/
  • Kommunen vill att PRO flyttar en trappa upp i Möbeln för att ge plats åt gymnasieskolans estetiska program.

Estetiska programmet växer och önskar mer utrymme i Möbeln. Därför har nu kommunen ställt ett ultimatum till PRO, som också hyr in sig där. Pensionärerna måste flytta upp en våning. Annars blir de utkastade.

Annons

I höstas berättade Arbetarbladet att PRO kan tvingas att flytta upp en våning i Möbeln när Högbergsskolans estetiska program behöver mer plats. Vid ett möte strax före jul krävde Tierps kommun att PRO går med på kravet att flytta sitt sammanträdesrum en våning upp. Om de inte gör så sägs kontraktet upp.

Utkastade förut

– Vi tycker det är jävligt dåligt. För några år sedan kastade de ut oss från Björken och nu tänker de kasta ut oss igen, säger Gert Berlin från PRO Tierp.

Han säger också att PRO måste ha tillgång till sammanträdesrummet eftersom de under sina möten samtidigt brukar ha telefonjour i expeditionen, något som inte går en trappa upp.

Flyttar inte

– Jag ser ingen möjlighet att flytta upp expeditionen. Vi kommer inte att flytta upp, då får de säga upp kontraktet, säger Gert Berlin.

Efter PRO:s styrelsemöte på onsdag ska Gert Berlin ta kontakt med politiker i kommunstyrelsen för att försöka hitta en lösning på problemet.

– Det är underligt om det inte går att lösa. Estetiska programmet kan lika gärna ha undervisningen där uppe, men för oss vore det mycket sämre.

Mer läsning

Annons