Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reumatiker utan ledning efter kritik

Efter kritik från några få medlemmar står Reumatikerföreningen Tierp utan styrelse.
Nu är medlemmar rädda för att föreningen ska upphöra.
– Vi har bad för 90 personer, styrketräning och en massa andra aktiviteter, säger Irene Haglund, som varit med i ett 20-tal år.

Annons

Problemen började på det ordinarie årsmötet. Den gamla styrelsen kunde då inte redovisa ekonomin för det gångna året och mötet avbröts.

– Det berodde på att kassören blev sjuk precis innan mötet och vi hade räknat med att hon skulle vara där. Vi andra i styrelsen fick pappren kort innan mötet, men det är klart att vi borde ha satt oss in i ekonomin, säger ledamoten Ulla Andersson.

Årsmötet uttalade misstroende mot styrelsen. Följden blev att alla sju i styrelsen hoppade av.

– Vi tycker att då kan några andra leda föreningen, säger Ulla Andersson.

Under måndagskvällen hölls ett extra årsmöte i föreningen. Bara en person var villig att sitta i en ny styrelse och nu står man utan ledning. Mötet leddes av Anne Carlsson, ordförande i Reumatikerförbundet. Hon berättar att föreningen nu är vilande och att man har en avvecklingsperiod på 1-1,5 månad.

– Under den tiden ska jag försöka få ihop en ny styrelse. Jag ska även höra igen med de som satt i gamla styrelsen om de kan tänka sig att fortsätta.

Enligt henne har föreningen haft en drivande och bra styrelse som velat medlemmarnas bästa. Carlsson säger att några få medlemmar kritiserat hur styrelsen agerat.

– Man orkar inte hur länge som helst om man hela tiden får kritik.

Kommer aktiviteter som bad, träning och studiecirklar att fortsätta under avvecklingsperioden?

– Ja, om vi hittar någon som håller i aktiviteten.

Mer läsning

Annons