Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så är läget inför skolstarten

Sparbeting, satsningar och nya skolkök. Här är förändringarna på din skola inför läsåret 2009/2010.

Annons

(Aspenskolan, Bruksskolan, Kyrkskolan och Mehede skola).

Tidigare rektorn Susanne Calland har slutat och ersätts tillfälligt under hösten av de biträdande rektorerna Lena Tibring och Karin Herbertsson.

Den största förändringen genomförs vid Aspenskolan, där köket är det första i kommunen som byggs om då den egna matlagningen återinförs vid årsskiftet. För att undvika disk kommer eleverna att få äta på papptallrikar i caféet i Aspenhallen. Eventuellt kommer några elever att äta på Högbergsskolan. Även vid Mehede skola, Kyrkskolan och Bruksskolan kommer köken att anpassas efter den egna matlagningen.

Vid Mehede skola tar förskolan Ekorren över delar av skolans lokaler - orsaken är att barngrupperna har blivit större.

(Vendels skola och Örbyhus skola).

En ny klass för barn inom "autismspektrat" från hela kommunen bildas på Örbyhus skola. Tidigare har de gått i Uppsala. Två lärare med specialkompetens har anställts.

Vid Örbyhus skola har tre spår gjorts om till två, där även förskolan kommer att ingå. För att anpassa skolan till det kommer det att bli ombyggnationer under hösten. Det är förskolorna Gyllingen och Pysslingen som flyttar till skolan. Vid både Örbyhus skola och Vendels skola kommer köken att anpassas till egen matlagning.

(Tallbacksskolan och Centralskolan).

På Centralskolan genomförs en omorganisation. Ett av de tre spåren blir i så kallad A-form - med klasser med elever från endast en årskull - istället för i B-form med blandade klasser. De övriga två spåren fortsätter dock i B-form. Orsaken till förändringen är att elevantalet har ökat.

Vid Tallbacksskolan kommer årskurs sex nu att gå kvar på skolan, istället för att som tidigare gå på Centralskolan. Orsaken är att barnen i Månkarbo är färre och ser ut att fortsätta vara det de närmaste åren.

(Hållnäs skola, Björkängsskolan, Ol Andersskolan).

Resursskolan Kolbacken, för barn med särskilda behov, har flyttat från Karlholmsbruk till Skärplinge. Därför har en tillbyggnad skett vid Ol Andersskolan. Vid Ol Andersskolan har en ny hemkunskapslärare anställts. Där, liksom vid Hållnäs skola, kommer köken att anpassas till den egna matlagningen som införs vid årsskiftet.

 

Mer läsning

Annons