Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD:s ombud i Tierp tar ”time-out”

Kjell Hentilä tar paus från politiken. Därmed lämnas Sverigedemokraternas platser i Tierps kommunfullmäktige tomma på obestämd tid. ”Beklämmande” tycker kommunfullmäktiges ordförande.

Annons

Sverigedemokraterna har två platser i kommunfullmäktige, men eftersom en av ledamöterna är sjukskriven är Kjell Hentilä den enda från partiet som haft kontinuerlig närvaro på sammanträdena. Det kommer han att sluta med nu.

– Hentilä har en besvärlig privat situation. Därför har han bett mig att meddela att han tar en paus från politiken, säger Sverigedemokraternas distriktsordförande Joakim Larsson.

Oklart hur länge

Han vill inte närmare gå in på orsakerna till Hentiläs beslut, och vet inte heller hur länge det kommer att dröja innan han kommer tillbaka till fullmäktige igen. Hädanefter kommer Sverigedemokraternas platser i fullmäktige att stå tomma, tror Joakim Larsson.

– Det är beklagligt, men vi hade en kort lista i kommunvalet, säger han.

Bo Englund (S), som är ordförande i kommunfullmäktige, säger att det är beklämmande att Sverigedemokraterna inte uppfyller sitt löfte till väljarna.

– Det har ju visat sig att Sverigedemokraterna ofta är frånvarande i de kommuner där de valts in och det visar ju att en röst på dem är bortkastad, säger Bo Englund.

Han berättar att partiet har en ersättare i fullmäktige som heller inte brukat dyka upp på möten, trots att en av stolarna stått tom under hela mandatperioden.

– Egentligen borde man se över reglerna för partistödet. Det borde vara krav på en viss närvaro för att pengarna ska delas ut, säger Bo Englund.

Mer läsning

Annons