Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon laddar för natur

/
  • STUDENT. Söderforskillen Simon Olsen, 16, ska läsa naturvetenskapliga programmet på Högbergsskolan i Tierp. ”Jag vill ha nära och slippa pendla” säger Simon.

– Det ska bli spännande att träffa nya kamrater, säger Simon Olsen. Han är en av de 232 elever som valt att läsa på Högbergsskolan.

Annons

Just nu har han sommarlov och njuter av sin ledighet med sol, bad och fotbollspel. 17 augusti ringer det in på Högbergsskolan i Tierp. Då börjar Simon Olsen, 16, första året på naturvetenskapliga programmet.

– Det är en bred utbildning som jag kan söka vidare på, säger Simon som inte vet riktigt vad han vill arbeta med i framtiden.

När Simon valde gymnasieprogram var det med utbildningen i fokus – inte skolan. Att flera kompisar sökt till gymnasieskolor i Gävle och Uppsala är inget som lockar.

– Jag vill ha nära och slippa pendla. Det känns som en onödig resa, åka till stan kan jag göra på fritiden när jag vill, säger Simon, som bor i Söderfors.

På Högbergsskolan har eleverna möjlighet att välja specialidrott som tillval. Det finns fotboll, ishockey, volleyboll, ridning, trav, skidor och orientering att välja mellan.

Även fast Simon är en fotbollskille valde han inte specialidrott som tillval.

– Jag vill hellre ha gratis körlektioner i tvåan.

Han sökte men lyckades inte få något sommarjobb – i stället blir det mycket sol och bad med kompisar fram till skolstarten.

Mer läsning

Annons