Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju Tierpsföretag får kritik från Arbetsmiljöverket

Sju av åtta kontrollerade företag i Tierps kommun uppvisar brister när det gäller truckanvändning. Det står klart efter en inspektion av Arbetsmiljöverket.

Annons

Arbetsmiljöverket genomförde under 2007 och 2008 en landsomfattande inspektion av 2000 företags truckanvändning. Bara en av fem klarade sig utan krav på förbättringar.

I Tierp kontrollerades åtta företag och det var bara ett av dessa, Scana Steel i Söderfors, som gick klanderfritt genom kontrollen. Adam Jansson från Arbetsmiljöverket genomförde sex av inspektionerna i Tierp. Trots att sju av åtta företag fick klagomål är han nöjd med nöjd med resultatet i Tierp.

– Generellt sett såg det ändå bra ut. Vi ställde några krav på äldre truckar, vi kollade på CE-märkningen och det var framför allt det som det handlade om. Det fanns också en del brister i märkningen av maxvikten på lagerhyllor och det saknades ögonduschar vid truckarnas laddningsplatser, säger han och tillägger.

– Det var faktiskt mest småsaker men det ska ändå finnas på plats.

Arbetsmiljöverket genomförde inspektionen eftersom trucken är den enskilda maskin som är inblandad flest arbetsolyckor. I snitt inträffar två till tre truckolyckor dagligen.

Mer läsning

Annons