Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadegörelsen har ökat med 50 procent

Skadegörelsen har fördubblats i Tierp.
– Det har kostat 170 000 kronor på ett halvår, säger Pernilla Rollén Sjöström, lokalsamordnare i Tierp.

Annons

Som Arbetarbladet skrev i går vandaliserades tre av kommunala fastigheter under helgen. Värst drabbades Centralskolan som fick 17 fönsterrutor krossade.

Enligt Bertil Danielsson, vid Tierpspolisen, har skadegörelsen fördubblats under november månad. Förra året anmäldes 28 brott – i år ligger siffran på 51 anmälningar om skadegörelse. Vad det beror på kan han inte säga.

– Det är en markant ökning, onödig som kostar samhället en massa pengar, säger Danielsson som berättar att polisen har extra uppsikt vid vissa tider och platser som är särskilt utsatta.

Skadegörelsen är störst vid pendlarparkeringar, skolor, järnvägsstationer och i Tierps tätort. Förutom all skadegörelse på bilar så är det mest glasrutor på fastigheter som slagits sönder. Det senaste halvåret har skadegörelsen kostat Tierps kommun drygt 170 000 kronor. Under hela 2010 låg summan på cirka 220 000 kronor.

Även det kommunala bostadsbolaget Tierpsbyggen har drabbats – då främst av klotter. Hittills i år har bolaget lagt ut drygt 14 000 kronor på sanering av klotter.

Mer läsning

Annons