Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skansen tar hand om Bodils fåglar

/

Omplaceringsarbetet med Bodil Granbergs djur är klart. Skansen kommer att ta hand om papegojorna, påfåglarna och pygméigelkottarna.
– Djuren kommer till sådana som är rediga och bra djurmänniskor, säger systern Anna Granberg.

Annons

Intresset för vad som ska hända med Bodil Granbergs djur har varit stort. Hennes tre systrar, som haft hand om omplaceringen av djuren, har blivit kontaktade av många människor som velat adoptera hundar och katter.

– Gensvaret har varit enormt. Många har varit intresserade av djuren och många har framfört sin stora saknad av Bodil. Det känns jättebra, hon var en underbar person, säger Anna Granberg.

Bodil Granberg lämnade en detaljerad lista med önskemål efter sig vad som skulle hända med djuren vid hennes bortgång. Arbetet med att placera ut djuren har gått smidigt. I samarbete med Terrierklubben har veterinärundersökningar genomförts och de nya hemmen har kollats upp.

– Vi har följt Bodils önskemål, många djur tas över av hennes vänner och bekanta. Bland annat är cirkuskatterna lite äldre och behövde komma till ett lugnt och tryggt hem, säger Anna Granberg.

Papegojorna, påfåglarna och pygméigelkottarna tas över av skansen. Minigrisarna och gässen går tillbaka till uppfödarna som Bodil köpte djuren från.

– Det känns som en lättnad. Papegojorna gifter sig för livet och kan bli deprimerade och dö om man särar på dem. Nu vet vi att djuren får det bra, säger Anna Granberg.

I slutet av denna vecka lämnar de sista djuren gården utanför Hållnäs. Efter det ska gården göras i ordning och säljas.

Mer läsning

Annons