Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköt med luftgevär mot parkering – boende i husbil larmade polisen

En husbil på en parkering i Tierp besköts med luftgevär sent på lördagskvällen.
– Vi tror inte att det var avsiktligt riktat mot husbilen, man har skjutit på fyllan och villan, säger Kenneth Sundin, vakthavande befäl vid Upplandspolisen.

Annons

Vid kvart i elva på lördagskvällen började det vina kring husbilen på en parkering i Tierp. Boende i husbilen upplevde att det sköts mot bilen och hörde hur det klingade i skyltar och andra föremål utanför. Skjutande pågick ett tag och personen eller personerna i husbilen hade tid att se efter var skotten kom ifrån.

– Man lokaliserar det till en lägenhet i ett intilliggande bostadshus, säger Kenneth Sundin.

Polis tillkallades och i den utpekade lägenheten befann sig två personer.

– Det visar sig när vi kommer dit att det var två eller tre män som skjutit med luftgevär. Vi tror inte att det var avsiktligt riktat mot husbilen, man har skjutit på fyllan och villan. Det var riktat utåt och de har skjutit mot skyltar och sånt, husbilen verkar vara en olycklig omständighet, säger Kenneth Sundin.

En man i 40-årsåldern greps, men kunde under natten inte förhöras på grund av berusning. När han nyktrat till ska han höras misstänkt för framkallande av fara för annan.

Den andra personen på platsen var minderårig och klandras inte av polisen för det inträffade. Den eventuellt tredje personen har inte lokaliserats.

Mer läsning

Annons