Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspurt inför EM på Tierp Arena

/
  • FEST. Nyligen hölls SM i dragracing på den nya banan på flytfältet. En folkfest med mycket folk och bra tävlingar. När nu EM körs på banan från torsdag till söndag hoppas man på 20 000 åskådare under de bästa tävlingsdagarna.
  • HÄFTIGT. Bränt gummi och drag. Nu har arrangören dukat för EM-festen vid Tierp Arena, från torsdag till söndag.

Dragracing som tar andan ur åskådarna.

Mat och bilprylar av allehanda slag.

I dag drar EM-festen på Tierp Arena igång.

Annons

Arrangörerna slipade under onsdagen som bäst på detaljerna inför EM-deltävlingarna på banan vid det gamla flygfältet utanför Tierps samhälle.

– Det går jättebra, alla är tysta och jobbar på. Teamen rullar in och vi finjusterar på depåområdet. Arbetet kommer säkert att fortgå långt in på natten, säger Patrik Larsson, informationsansvarig vid Tierp Arena.

Hoppas på stor publik

Arrangörerna hoppas på 15 000–20 000 åskådare under lördag–söndag. 300 tävlingsteam från europeiska länder samt stjärnan Tommy Johnson JR från USA deltar. Människor inkvarteras på hotell i närliggande städer, på lokala rum och campingplatsen på området. Förutom racing kan de njuta av mat av olika slag som hamburgare, langos och sallader.

– Det blir också en marknadsgata med inriktning på främst motor.

Biljettpriset för en vuxen är 650 kronor för en heldag under helgen. För barn och ungdomar är priset reducerat.

Vad säger du till dem som tycker det är dyrt?

– Vi har lagt oss något över motsvarande event vid Mantorp, men det finns ingen liknande bana i Europa. Här kan du vara från morgon till midnatt för 650 kronor, en konsert med Rihanna kostade 750 kronor för två timmar. Hos oss ingår en konsert med Airport Impressions på lördagskvällen.

Mer läsning

Annons