Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söker bussförare trots osäkerhet om kontrakt

/
  • ANSTÄLLER. När det är som luddigast vilket bussbolag som ska vinna kontraktet på linjer i Uppsala län anställer Nobina 20 förare. Det beror på att flera förare som är uppsagda fått nya jobb.

Nobina söker 20 nya bussförare i Uppsala län. Trots att de nästa sommar kan komma att slå igen. Uppsagda förare har nämligen fått nya jobb.

Annons

När det i somras framkom att KR Trafik vunnit upphandlingen av regionbussar i länet sade konkurrenten Nobina upp all sin personal till 11 juni 2011, då nuvarande kontrakt går ut. Nu ska upphandlingen göras om men osäkerheten fick anställda att söka sig ut på arbetsmarknaden.

– 10–15 personer har fått nya jobb. Det rör sig om förare, administrationspersonal och sådan som jobbat i tvätthallar. Vi har redan täckt upp för annan personal som slutat, förklarar kvalitetsansvariga Monika Kronqvist den rekryteringsannons som ligger ute.

Hon håller med om att många med värdefull erfarenhet slutat, men tycker samtidigt att man fyllt på med ny bra personal.

– Vi har fått bra respons på annonsen, en del har redan börjat.

Det rör sig både om visstidsanställningar till 11 juni 2011 och timanställningar. Vad som händer efter det att kontraktsdatumet går ut är i dagsläget oklart. Upphandlingen, som KR Trafik vann, gäller inte då en anställd på Upplands Lokaltrafik (UL) läckte information. Nu måste upphandlingen tas om.

– Vi hinner inte göra en komplett upphandling för tio år utan måste göra en tillfällig som gäller under ett år. Så fort det blir klart med de överklaganden som ligger i förvaltningsdomstolen kan vi börja med den stora upphandlingen, säger Sture Jonsson, informationschef på UL.

400 personer berörs

Cirka 400 personer på Nobina berörs av upphandlingen. KR-trafik har redan kontraktet för mindre busslinjer i området. Om Nobina återigen förlorar striden upphör deras engagemang i Uppsala län.

Som Arbetarbladet tidigare berättat pågår en polisutredning om den anställde som läckte information har gjort sig skyldig till brott mot sekretesslagen.

Mer läsning

Annons