Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörehalls i konkurs

Sörehalls i Söderfors har försatts i konkurs. 13 anställda är uppsagda.

– Det är den dåliga orderingången som gör att vi inte kan fortsätta, säger företagets grundare Rolf Sörehall.

Annons

Lågkonjunkturen fortsättar att slå hårt mot företagen i Söderfors. Nu är det Sörehalls i Söderfors som får lida av sviterna efter en vikande orderingång. Fyra anställda blev uppsagda tidigare i år, men det hjälpte inte.

– Som för många andra började det förra hösten. Det är inga industrier som satsar. Vi brukar ha fullt upp med industriservice på bruket under sommaren. I år blev det ingenting med det. Det gör att vi saknar kapital, förklarar Rolf Sörehall.

Sörehalls mekaniska drivs sedan 1973 av familjen Sörehall. Tidigare låg det i Mehedeby, men under början av 2000-talet flyttades det till Söderfors. De tillverkar legomaterial i rostfritt, aluminium och stål till verkstadsindustrin, men även industriservice är en viktig del av företagets inkomster.

Konkursförvaltaren Håkan Jiback, vid advokatfirman Abersten, har nu tagit över verksamheten. Företaget ska snart ut till försäljning. Tills vidare fortsätter arbetet vid Sörehalls.

– Det är en jättefin verkstad med kunnig personal och fin utrustning. Det är mycket tråkigt att de råkat ut för det här. Jag hoppas och tror att någon vill ta över och driva det vidare, säger Håkan Jiback.

Håkan Jiback hoppas att förhandlingar med en ny köpare kan inledas i september.

Mer läsning

Annons