Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sound of Jesus och fågelsång

/
  • UPPLEVELSE. Stor vikt i musikalen läggs på Jesus återuppståndelse. ”Jag hoppas att alla som kommer får en fin upplevelse och att de kan ta med sig någonting härifrån”, säger Karin Hägg.
  • Bosse Andersson spelar Jesus i påskmusikalen i Örbyhus missionskyrka.

Mellan alla ägg och allt godis som slukas bjuds det på en del evenemang under påskhelgen. Örbyhus missionsförsamling sätter upp ”Sound of Jesus” med fyra föreställningar.

Annons

Efter tre månader av repetitioner är det dags. I dag premiärspelar missionsförsamlingen i Örbyhus med sin påskmusikal.

– Vi bjuder på sång och musik. Musiken är från ”Jesus Christ Superstar” men framförs med en personlig tolkning, säger Karin Hägg, ungdomsledare i församlingen.

Försäljningen till föreställningen har gått bra, på torsdagen fanns bara runt 100 av de 500 biljetterna kvar att köpa. Kvällsföreställningen på påskaftonen är redan slutsåld. Karin Hägg har varit inblandad sedan starten och fungerat lite som en samordnare över repetitionerna. Ensemblen består av människor från ett års ålder upp till 80.

– Det är en häftig grej att vi gör det här tillsammans. Och att så många har ställt upp helt frivilligt med sin tid, det har blivit en enorm sammanhållning i gruppen.

Under långfredagen genomfördes generalrepetitionen men en del individuellt övande återstår. I alla fall för Karin Hägg, som sjunger i musikalens kör.

– Ja, jag måste nog nöta manuset lite till, säger hon.

För den som inte finner musikaler lockande kan en del av påsken avnjutas i naturen. Nordupplands Fågelklubb och Örbyhus biologiska förening bjuder in till fågelguidning vid Vendelsjöns södra fågeltorn. För två år sedan lockades över 100 personer till arrangemanget, medan fjolåret blev förstört av dåligt väder. Ulf Blom, ordförande i Nordupplands Fågelklubb, hoppas på en bra uppslutning i år.

– Först och främst gör vi det här för att folk ska få lära sig lite om fåglar. Det är fruktansvärt mycket fågel vid Vendelsjön, det är ett av de bättre ställena i Uppland. Det finns 100-tals olika fåglar att nämna men man kan bland annat förvänta sig att få se olika gåsarter, ett antal olika änder och vadare av olika slag, säger han.

Mer läsning

Annons