Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stickat från Karlholm ger viktig hjälp

/
  • MYCKET. Marianne Melin från PRO och Ulla Lander i organisationen ”Hjälp till liv international” är glada för kläderna som nu ska skeppas till Lettland och Rumänien.

Ett skepp kommer lastat till Lettland och Rumänien. Med vad då? Stickade kläder från Karlholmsbruk.

Annons

– Jag fick tårar i ögonen när jag såg hur mycket de har gjort, säger Ulla Lander i Näs, som samlar in kläder till behövande.

Med ”de” menar hon det tjugotal damer från Karlholmsbruk som sedan i våras varje torsdag träffats och stickat barnkläder.

När Ulla kommer för att hämta kläderna är det julavslutning. På ett bord i PRO:s lokal vid Karlitplan ligger sockor, tröjor och andra kläder i en salig blandning. Damerna sitter intill, dricker kaffe och beundrar sina verk.

– Det blir en social grej för oss. Vi utbyter kunskap om stickning och får samtidigt göra något bra för andra, säger Marianne Melin.

För Ulla Lander är det oerhört värdefullt. Genom organisationen ”Hjälp till liv international” har hon själv rest med till Lettland och Rumänien dit sändningarna går. Varje gång har hon med sig insamlade kläder.

– När jag kommer dit och ser vilka förhållanden det är, då ser man vilken nytta insamlingen gör. Särskilt nu när den ekonomiska krisen slagit hårt mot Lettland är det många som har det svårt, berättar Ulla Lander.

PRO-damerna lyssnar noga - samtidigt som de redan påbörjat stickningarna till nästa skeppslast.

Mer läsning

Annons