Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stövelkastning, vattenzorbing och knallar på årets Örbyhusdag

På lördag den 28 maj förvandlas Örbyhus till en stor festplats. Då kommer knallar och andra festliga saker att kunna skådas.

Annons

Det är alltid sista lördagen i maj som Örbyhusdagen firas. Det startade för 34 år sedan och dagen har haft lite olika utseenden under åren.

– Det blir delvis lite som en hemvändardag, säger Annika Johannsson från styrelsen "Örbyhus.nu".

Styrelsen får öva på stövelkastning när bilderna ska tas. Stövelkastning är också nämligen en aktivitet på lördag. Stövelkastningen och lotteriförsäljning är en del av inkomsterna som är till grund för nästa års Örbyhusdag.

– Man ska vara stolt att bo här i Örbyhus och kul att det händer något stort här, fyller fler från styrelsen i.

Örbyhusdagen bjuder på flera uppträdanden och aktiviteter. Till exempel Vattenzorbing i Vendelbadet, som är när man springer runt i en genomskinlig rund stor boll, Ansiktsmålning kan man få fixat i fejset och runt 60 knallar finns också på plats.

Slottsrallyt med veteranbilar är ett populärt inslag med runt 40 ekipage som kommer att köra runt Vendelsjön.

– Vi är stolta att kunna presentera "Froststjärnan" Annika Herlitz som kommer att uppträda med en familjeföreställning, säger styrelsen.

– Det kommer att bli en grym dag! Vi ska slå rekord med fler besökare, och det finns så mycket att göra mellan klockan 10 och 16 när Örbyhusdagen håller på , säger Malou Blomstedt från styrelsen.

Malou Blomstedt, Kristoffer Nordfors, Sara Nordfors, Eric Bolander och Annika Johansson är delar av styrelsen  Örbyhus.nu som anordnar Örbyhusdagen och passar på att träna lite stövelkastning.

Mer läsning

Annons