Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svågrarna Tibring och Dan Gustavsson blev året företagare

/
  • VISAR GARDIN. Dan Tibring visar Plisségardiner, en produkt i sortimentet.
  • SÄLJLOKALER. Dan Gustavsson  i däckföretagets lokaler i Tobo. Därifrån sker försäljningen visa internet.

Den ene säljer däck på internet både i Sverige och utomlands.
Den andre skyddar oss mot solen med markiser och persienner.
Där har ni 2008 års företagare i Tierps kommun.

Annons

Kommunen och Tierps företagarförening ger två pristagare vardera 10 000 kronor. Den ena pristagaren är Dan Gustavsson som säljer däck på internet och i däckverkstäder i Tierp och Västerås. Belönas gör också svågrarna Dan och Andreas Tibring som tillhandahåller solskydd och arbetskläder i två firmor.

På Nordendäck jobbar ett 20-tal personer med bland annat kundmottagning, support, montering och design av internetsidor.

– Jag är givetvis glad och tacksam för utmärkelsen, säger Dan Gustavsson som ska göra något med personalen för pengarna.

I motiveringen sägs att han inte räds hård konkurrens och att omsättningen ökat med 745 procent på två år. Fast det började i liten skala 1999.

– Jag sålde däck i mitt eget garage samtidigt som jag körde buss.

Internetförsäljningen sker från lokaler i Tobo. Kunderna finns i de nordiska länderna, Tyskland och Holland, med planer på utökning i Europa.

Däcken har också nått Asien.

– Genom en agent i Tyskland har vi sålt vinterdäck till medlemmar i kinas regering, säger Jeannette Radstake på företaget.

Även Dan Tibring är tacksam över utmärkelsen. Han poängterar att personalen ligger bakom framgången och att det blir ett gemensamt evenemang för pengarna. Dan jobbade med sanering på Pricks när han träffade Åsa vars pappa Roland drev firman.

– Jag jobbade extra här från början och är delägare i firman sedan 2001.

Tibrings säljer egentillverkade markiser, gardiner och persienner i fyra län. De har fyrdubblat omsättningen på åtta år. I motiveringen sägs att de ger bra service med stor glädje.

– Vi har egentligen inte känt av någon lågkonjunktur. Det byggs mycket nytt i Uppsala län och nu ska markiser på 70-talshus bytas ut.

Priserna delades ut i kommunhuset i Tierp under torsdagskvällen.

Mer läsning

Annons