Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thilde söker kärleken på bästa sändningstid

/
  • OVANLIGT. Sex män och två kvinnor finns bland bönderna som presenteras i TV4. ”Det är ju ganska ovanligt med singeltjejer på gårdar. Jag bjuder på mig själv och kan prata om det mesta”, säger Thilde Höök om sin medverkan i programmet.

Thilde Höök siktar på att hitta kärleken på bästa sändningstid. 21 maj syns hästbonden från Månkarbo för första gången i TV4:s ”Bonde söker fru”.
– Jag är citytjejen som älskar att bo på landet och är en riktig hästnörd, säger hon.

Annons

Det som började som ett vad med hennes anställda har nu blivit verklighet. Den första inspelningsdagen är redan avklarad och det våndas 26-årige Thilde Höök över. Inspelningsteamet var på hennes gård och filmade i åtta timmar. Det materialet ska komprimeras ner till ett inslag på fem minuter.

– Filmteamet var här hela dagen och jag pratade nonstop. Jag kan nog klippas ihop på många olika sätt men jag hoppas att det syns vem jag är i tv.

Redan som 20-åring valde Thilde Höök att flytta från sin lägenhet till gården. Ett ganska oväntat beslut med tanke på att hon är uppvuxen i Uppsala och bodde större delen av sin barndom i lägenhet och radhus.

– Många vänner tyckte nog att jag var lite knäpp när jag köpte gården, men det är verkligen ingenting jag ångrar i dag.

Gården hade inte använts på länge och mycket av de renoveringsarbeten som krävdes har hon genomfört själv.

– Jag vet inte hur många nätter jag har varit uppe och fixat frusna vattenledningar. Men nu kan jag reglera min arbetstid så jag inte behöver jobba ihjäl mig. Jag har lärt mig att släppa kontrollen och vara ledig, det har jag lyckats med det senaste året.

Av de åtta bönder som är uttagna kommer fyra att gå vidare som deltagare i tv-programmet. I början på juni kommer TV4 ut med breven från personer som vill vinna Thilde Hööks hjärta. Om hon inte är en av de fyra som går vidare får hon ändå behålla breven och TV4 gör sedan uppföljning på hur det gick.

– Så det är ju en win-win situation, säger hon och ler.

– Ingen hästkille eller bonde, men personen bör tycka om hundar. Ska jag välja en stereotyp så blir det stadskillen. Jag letar efter någon som vill bilda familj i framtiden och det är viktigt att det är någon som är social och öppen.

– Jag har inga direkta utseendeideal. När jag tycker att någon är snygg beror det oftast på att personen har utstrålning och en snygg stil. Jag sa en sak till Linda Isacsson (programledaren) som säkert kommer att synas i tv. Jag sa att det inte skadar med en snygg hållning och schysta jeans, säger Thilde Höök och skrattar.

Mer läsning

Annons