Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Arena föll inte för företagares namnintresse

/
  • SAMARBETE. Kommunen och Arenabolaget ska fortsätta att jobba ihop. Så här såg det ut vid skrivningen av köpet av det gamla flygfältet. Från vänster Lars- Göran Hagström. vd för Yrkesakademien samt styrelseordförande för Tierp Motorpark, Leif Andréasson samma investerargrupp, Lars Pettersson, Svenska bilsportförbundet, produktionschef Leif Lagman och kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson...

Tierp Arena bekräftar att flera företag vill köpa in sig i anläggningen och byta namn. Något styrande kommunpolitiker hindrat med ett 15-årigt avtal.

Annons

– Det rör sig om både utländska och svenska företag, säger Leif Andréasson, en av ägarna till bolaget.

Han uppger ingen summa som företagen velat ge, men säger att det rör sig om mer pengar än de 8,5 miljoner kronor som kommunen betalar.

– Vår styrelse har sagt att det lönar sig i långa loppet att jobba tight ihop med kommunen. Det gäller mässor och allting. Vi använder oss också av lokala föreningar som funktionärer, säger Andréasson.

Centerpartiet och Moderaterna reserverade sig i kommunstyrelsen mot beslutet om nyttjandeavtalet med arenabolaget. Centerns gruppledare Catarina Deremar sade att hon vid ett annat tillfälle fått besked från Andréasson att de i alla fall skulle behålla namnet Tierp Arena. Detta som en ”återbetalning” till kommunen för att de fått köpa det gamla flygfältet.

Framtiden oviss

– Det är en sak vad man vill och en annan vad ekonomin kräver. Vi vet inte vilka uppförsbackar som väntar, säger Leif Andréasson om löftet.

M och C befarar att kommunen genom avtalet blockerar investerare som vill satsa pengar i arenan.

– Det är alltid en risk man tar. Vi vet inte vad som väntar i framtiden, säger Andréasson.

Mer läsning

Annons