Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Arena växer – satsar på rallycross-VM

/
  • Hoppas på 30 000–40 000 besökare till EM och SM-deltävlingarna i dragracing torsdag till söndag på Tierp Arena, det gör vd Cemoni Ohlsson.
  • I dragracing kör föraren 402 meter och det kan gå på under fem sekunder.

Dragracing-EM, sol och förhoppningar på 30 000–40 000 besökare i veckan på Tierp Arena. Vd Cemoni Ohlsson berättar här om satsningen på att bygga en rallycrossbana för VM.

Annons

Den första tävlingen på nybyggda arenan hölls 2011 efter ett bygge som kostat 100 miljoner kronor. Men bara två år senare gick arenabolaget i konkurs.

I mars 2014 köpte Cemoni Ohlsson Tierp Arena för 20 miljoner, budet överklagades först, men överklagan drogs tillbaka och köpet gick igenom. Cemoni Ohlsson äger även racingbanan i Sturup sedan 2009 då även den gick i konkurs. Han äger också Badhotellet i Tranås.

Cemoni Ohlsson är förhoppningsfull inför veckans tävlingar, väderprognosen spår sol och över 20 grader.

– Vi siktar på 30 000–40 000 besökare i veckan. Förra året hade vi 24 000 besökare på EM i augusti, men då regnade det hälften av tiden ungefär. Vi har nu 328 anmälda team vilket är rekord för arenan.

På EM-deltävlingen i juni öppnade ett hotell med tolv rum. I augusti har det varit premiär för arenans konferensdel med plats för 500 deltagare.

– Vi har haft konferenser varje vecka i augusti och den här biten kommer att öka kraftigt framöver, säger han.

Sedan 2012 finns en banracingslinga på arenan. Nu siktar den förre rallyföraren Cemoni Ohlsson på att börja bygga en rallycrossbana på arenan i höst.

– Vi ska ta beslut om det efter de här tävlingarna. Men vi har långt framåtskridna planer, räknar med att komma i gång i höst och att ha premiär under nästa år. Rallycross växer starkt internationellt och det är en stor cirkus. Min ambition är tävlingar i VM och EM.

Framöver vill han även satsa på större konserter på Tierp Arena.

Arenan gjorde en liten vinst förra året, enligt Cemoni Ohlsson.

– Det är väldigt svårt att säga hur det kommer att se ut i år. På EM-deltävlingen i juni kom 21 000 besökare och det var regn i stort sett hela helgen. Det beror på väder och hur mycket publik som kommer. Men vi har aldrig fått så mycket mejl och telefonsamtal som nu.

LÄS MER:

TV: Här testar vår reporter dragracing

Tierp Arena drar i gång

Så ska Tierp Arena locka storpublik

Kamp mot värmen på Tierp Arena

Vem är Cemoni som köpte arenan?

Mer läsning

Annons