Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp – en grön oas?

/
  • I Tierp ska landsbygdens lugn förenas med närheten till storstadens puls.

"En grön och harmonisk oas för hela livet".
Det är en av beståndsdelarna i Tierps kommuns nya vision.

Annons

I onsdagens kommunfullmäktige klubbades Tierps nya vision igenom.

I faktarutan intill går det att läsa den kortfattade visionen. Men den innehåller även mer konkreta önskemål. Till exempel en befolkningsökning på 200 invånare per år, så att kommunen passerar 23 000 invånare 2030.

I arbetet med visionen har kommunen tagit hjälp av medborgarna.

– Många unga har varit med och har varit delaktiga och arbetat fram det som ligger till grund för den nya visionen. Det här är ett framåtblickande till ett tillstånd vi vill komma till, säger Jonas Nyberg (S).

Gunnar Larsson (FP) satte sig emot visionen på kommunfullmäktige.

– Jag kan inte uppfatta den på annat sätt än intetsägande. Det är bara uppradade ord utan betydelse för framtiden. Det är något som vem som helst kan säga, och vem som helst kan hålla med om det. Jag gillar det inte, jag vill ha tydlighet.

Jonas Nyberg håller inte med om det. Han säger att kommunen nu ska ta tag i att arbeta in visionen i verksamhetsplaner och budgetar.

– Det är ett sätt att peka ut en riktning. Vi vill att det ska vara en trygg kommun att leva, bo och verka i, säger han och fortsätter.

– En vision är ingenting förrän man börjar arbeta med den. Nu börjar det. Det finns en bred förankring bakom den vilket gör att jag tror mycket på den.

Mer läsning

Annons