Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp har fina spår tack vare Skidalliansen

/
  • BERÖM. Björn Lindberg, Öregrund, var en av skidåkarna som under fredagen tog sig fram i femkilometersspåret vid Vegavallen.

Det är inte bara i Gävle och Sandviken det finns bra skidspår just nu.


Vegavallen i Tierp får mycket höga betyga av de som nyttjar slingorna.

Annons

På sajten skidspår.se, dit åkare rapporterar och betygsätter spåren, får Vegavallen beröm av åkarna. Många som i dagarna tagit en tur ger omdömet fem skidåkare av fem möjliga.

Så här skriver Louise och Anna som skidade där i onsdags ”Vi körde så det rykte i det härliga 5-kilometersspåret. Mycket fina spår. Tusen tack till er som spårar och sköter om Vegavallen”.

Christer som tog ett varv dagen innan konstaterar att femman var nyspårad och mycket bra. Han skriver ”delvis blankt i spåret vilket kräver klister för bra fäste”. Andra omdömen från skidåkare är ”fint glid”, ”trevligt” och ”klart värt ett besök”.

Med hjälp av konstsnö och vanlig snö har Skidalliansen sett till att det finns både 2,5- och 5-kilometers spår på Vegavallen. Spåren nyttjas friskt av motionärer från hela Mellansverige. Det rapporteras att det en helg kan vara över 1 000 åkare på vallen. Här hölls också nyligen skid-DM.

I går berättade Arbetarbladet att det finns många andra bra spår i utgivningsområdet, till exempel i Storvik, Årsunda, Hagaström och Högbo.

Conny Svensson

Mer läsning

Annons