Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp sparar när kommunfullmäktige ställs in

Det blir inget kommunfullmäktige i Söderfors 9 juni.
Tierps kommun sparar runt 150 000 kronor på att ställa in mötet.

Annons

Ett normallångt sammanträde i fullmäktige kostar runt 150 000 kronor. I den summan ingår bland annat arvoden, porton och utskick. Egentligen skulle kommunfullmäktige fatta beslut om åtgärdsplanen 9 juni. Detta är inte längre aktuellt då det pågår MBL-förhandlingar mellan kommunens samverkansgrupp och Lärarförbundet.

– Ett kommunfullmäktige kostar väldigt mycket pengar. På grund av de centrala förhandlingarna kunde inte tisdagens kommunstyrelse behandla åtgärdsplanen. Och då tog vi beslutet att ställa in fullmäktige i Söderfors, säger Bo Englund (S), ordförande i kommunfullmäktige.

Kvar på dagordningen stod endast två ärenden som klassades som brådskande. Sammanträdet i Söderfors var det enda i år som skulle hållas utanför Tierps köping. Kommunen har som riktlinje att minst ett fullmäktige per år ska hållas i en annan tätort än Tierp. Meningen är att föra kommuninvånarna närmare politikerna och kommunhuset.

– Det finns fortfarande en möjlighet att vi kan lägga kommunfullmäktige i september i Söderfors istället. Det ska vi fatta beslut om längre fram, säger Bo Englund.

Mer läsning

Annons