Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp tråkigt och fult – men läget är bra

/
  • FINA KULTURMILJÖER. Grekiska Templet i bruksorten Söderfors är en av många kulturhistoriska miljöer som stärker den positiva bilden av kommunen.
  • BÄTTRE BILD AV TIERP.  En beredning håller på att titta på hur den positiva bilden av Tierps kommun ska stärkas.Foto: Katarina Lönnberg
  • BRA KOMMUNIKATIONER. Att Upptåget trafikerar Tierps kommun är en positiv sak som invånare lyfter fram.

Bra kommunikationer, nära till storstäder och fina kulturmiljöer. Däremot bör centralorten bli snyggare och kulturlivet bättre. Det är några av de åsikter som förts fram när bilden av Tierp ska lyftas.

Annons

– Generellt finns det ett tydligt problem. Folk vet inte vad som finns i Tierps kommun, säger Stefan Wårdsäter, ordförande i bredningen Bilden av Tierp.

Just nu håller beredningen på att hämta in invånarnas synpunkter på sin kommun. Syftet är att hitta det som är unikt för Tierp.

Hittills har 250 personer svarat på en enkät på kommunens hemsida om hur de ser på Tierps kommun i dag, vad som är bra, dålig och vad de i framtiden vill att varumärket Tierp ska förknippas med.

– Det man tycker är bäst är Upptåget, närheten till Uppsala, Gävle, Stockholm och Arlanda. Många framhåller att det är bra kommunikationer, säger Stefan Wårdsäter.

Andra positiva synpunkter är att det är en liten kommun, nära till allt och där det är lätt att känna igen folk.

Det som är dåligt i Tierp är att Köpingen är tråkig och ful, samt att det saknas kulturliv.

Wårdsäter tror att många invånare inte vet vad som finns att göra i kommunen.

– Kommunen, föreningslivet och entreprenörer som jobbar med turism är alla dåliga på att tala om för Tierparna vad som finns här. Nu kanske invånarna går över ån efter vatten. Det här är ett klart problem, säger Stefan Wårdsäter.

På frågan vad invånarna vill att Tierps kommun ska förknippas med i framtiden svarar flera; en bra företagsanda, flera boendemöjligheter, fina omgivningar, bra barn- och äldreomsorg.

De vill också att Tierp Arena ska utvecklas, att Tierps Köpinge snyggas till och att det görs en trevligare gågata på centralorten.

Förutom kommuninvånarnas åsikter ska beredningen skicka ut enkäten till 800 personer i närliggande kommuner för att få deras bild av Tierp.

Mer läsning

Annons