Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierps Arena börjar ta form

/
  • Bara motorbanan kvar. Limträläktarna har fraktats till flygfältet och nu är det fritt fram att börja bygga på själva läktaren då bolaget fick bygglov för själva arenan i går. Dock återstår en detalj. Bygglovet för själva motorbanan och parkeringen. ”Men förslaget till kommunstyrelsen är att godkänna bygglovet”, berättar Göran Carlsson (S) som är ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

I går sa samhällsbyggnadsutskottet ja till Tierp Arenas jättelika läktare.
Nu saknas bara en liten detalj – bygglovet för den 402 meter långa motor­banan.

Annons

– Vi har inte formell behörighet säga ja till en motorbana, så det får KS göra om två veckor, säger Göran Carlsson (S) som är ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Det har gått förvånansvärt fort för Tierp Arena att ta form. Från presskonferensen i januari förra året, då ett gäng entusiastiska investerare glatt berättade att de köpt flygfältet för 8,8 miljoner kronor från kommunen och skulle bygga dragracingbana till dagens byggarbetsplats, har det bara gått drygt ett år.

I går hade man hoppats att de allra sista byggloven skulle godkännas men fortfarande saknas ett ganska viktigt ja – nämligen bygglovet för själva motorbanan.

Byggs för fullt

– Vi har varit totalt eniga om att bevilja bygglov för det här fantastiska bygget, men just för motorbanan är det kommunstyrelsen som måste ta beslutet, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Göran Carlsson (S) och fortsätter,

– Förslaget från tjänstemännen till kommunstyrelsen är förstås ett ja.

Ute på flygfältet pågår febril aktivitet och totalt jobbar 35 till 40 man just nu med att bygga upp arenan. Betongväggarna till huvudbyggnaden är på plats, det sju kilometer långa säkerhetsstängslet monteras för fullt och betongplattan som huvudbyggnaden ska stå på är färdiggjuten. Och nu börjar också limträläktarna som ska inrymma flera tusen åskådare komma på plats.

Mer läsning

Annons