Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierps kommun anklagas för dåligt bemötande

Säters kommun anklagar socialtjänsten i Tierps kommun för dåligt bemötande. Länsstyrelsen har inlett en granskning av ärendet.

Annons

Bakgrunden är ett ärende där en man sökt hjälp med begravningskostnader efter sin fars död. Sonen vände sig till socialtjänsten i Tierps kommun - men fick avslag. Han hävdar att trots att pappan var skriven i Säters kommun vistades han mest i Tierp.

När sonen kontaktat socialtjänsten i Tierp kände han sig illa bemött och kränkt av handläggaren och vände sig till Säters kommun.

När en socialsekreterare vid Säters kommun kontaktade samma person vid Tierps socialtjänst ska även denna ha råkat ut för ett "väldigt negativt bemötande där socialsekreteraren inte gavs utrymme att föra fram åsikter och synpunkter".

Säters kommun menar att ärendet dragit ut på tiden på grund av handläggningen och det dåliga bemötandet. Därför vill de att länsstyrelsen ska granska ärendet.

Kristina Kouva är chef för Resurscentrum vuxna i Tierp.

– Det har uppstått förvirring när de diskuterat, vilket har lett till irritation, säger hon.

Enligt henne är det vistelsekommunen som är avgörande för vilka som har ansvaret, men att det inte är självklart att pappan vistades mest i Tierps kommun.

Mer läsning

Annons