Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierpssilon öppen även i år

/
  • ÖPPET. Tierpssilon öppnar även under 2009. Under onsdagen kom Farmartjänst i Tierp och Lantmännen överens om driften.
  • ÖPPET. Tierpssilon öppnar även under 2009. Under onsdagen kom Farmartjänst i Tierp och Lantmännen överens om driften.

Även i år kommer Tierpssilon att hålla öppet under skörden. En lättnad för många lantbrukare.
– För många är det här väldigt avgörande, det kostar bra mycket med egen lagring av spannmål, säger Lars Andersson, ansvarig för Farmartjänst.

Annons

Under gårdagen kom Farmartjänst i Tierp, som driver Tierpssilon, överens med Lantmännen om villkoren för att hålla silon öppen under 2009. Upplägget blir likadant som i fjol. Det kostar för mycket att hålla silon öppen jämnt, istället ringer bönderna och bestämmer en tid för när de kan lämna sitt spannmål.

– Det är skönt att det är klart, det är viktigt för många bönder. Om Lantmännen ska hämta på deras egen gård får man betala extra om det tar mer än 30 minuter att lasta, och det är inte många som hinner lasta allt på så kort tid. Så man spar in pengar där, säger Lars Andersson.

Under förhandlingarna med Lantmännen, som hämtar spannmålet från Tierpssilon, fördes diskussioner om huruvida Farmartjänst skulle köpa silon. Men lösningen blev nu istället samma som i fjol.

– Vi är överens om att gå vidare med en fortsättning liknande det upplägg som vi hade förra året. Den enda skillnaden är att det har blivit något dyrare att frakta spannmålet dit det ska, säger Lars Sjösvärd chef för affärsutveckling vid Lantmännen.

Mer läsning

Annons