Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobo skola fylls med Örbyhuselever

/
  • SKYDDSOMBUD. Maj-Lis Gidebo, skyddsombud för Lärarförbundet och Frida Kjettselberg, skyddsombud för Lärarnas Riksförbund är nöjd med resultatet för eleverna i L-huset även om det har tagit lång tid. ”Olyckligt att det blivit flera olika beslut som inte varit förankrat. Det har skapat oro” säger skyddsombud Frida Kjettselberg.
  • BRA FLYTT. Beslutet att flytta eleverna har tagit för lång tid - annars är föräldrarna Annika Jädersten-Rundlöf och Ilze Wessman nöjda med hur skolledningen löst problemet. Med på bilden är eleverna Alexander Eriksson och Alise Wessman.

Nu har flytten av eleverna i L-huset på Örbyhus skola börjat.

Det innebär att Tobo skola åter fylls med entusiastiska elever.

– Äntligen händer det något, säger föräldern Annika Jädersten-Rundlöf.

Annons

Hon har varit orolig för sina barns hälsa då de har haft besvär som huvudvärk och klåda. Hon tycker dock att de tillfälliga lokalerna blir bra.

– Min äldsta son tycker det ska bli jättekul att åka buss till Tobo. Samtidigt tycker jag att det är bra att den lille pojken blir kvar på skolan, säger Annika Jädersten-Rundlöf.

Oron har lagt sig

Efter skolmötet i tisdagskväll har oron hos många föräldrar lagt sig. Eleverna i det fuktskadade L-huset ska flyttas till tillfälliga lokaler. Förskoleklassarna flyttar in i andra lokaler på skolan och fyra klasser kommer att bussas till Tobo skola. Samtidigt flyttar en klass 5 in i Tierpsbyggens kontorslokaler invid skolan.

Jättekul

– Ungarna tycker det ska bli jättekul. Jag tycker vi får kanonbra lokaler, säger Christina Holmström, lärare för klass 5.

Rektor Inger Wennberg tror att den tillfälliga lösningen blir bra. Hon tycker det är positivt att föräldrarna har agerat - det visar på vilket engagemang som finns.

– Vi vill också att barnen ska ha en bra skola, säger Wennberg som lovordar sin personal som trycker ihop sig provisoriskt för att försöka lösa lokalproblemet.

Flytten av eleverna kommer ske successivt. 3 oktober är förhoppningen att undervisningen på Tobo skola ska komma igång.

Skyddsombuden nöjda

Skyddsombuden Maj-Lis Gidebo och Frida Kjettselberg framhåller att mycket av den oro som funnits hade kunnat dämpas om lokalfrågan hade hanterats snabbare. Fuktproblemet har varit känt i över ett år. De är dock nöjda med hur resultatet blev.

– Det blir bra med en ny skola, säger Maj-Lis Gidebo.

Att L-huset ska bli fritidsgård, samt att musikskolan ska flytta in där tillfälligt ser de positivt på.

– Det är skönt att höra att L-huset kan användas, då var det inte så farligt som vi befarat, säger Frida Kjettselberg.

Höstterminen 2012 beräknas den nya skolbyggnaden stå klar.

Mer läsning

Annons