Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Laustiola läser dikter till akrylmålningar

/

Under lördagen läser skådespelaren Tomas Laustiola dikter på Tierps bibliotek. Han har själv valt ut dikter som han tycker passar till konstnären Gudrun Sondells verk.

Annons

Gudrun Sondell ställer ut akrylmålningar på Tierps bibliotek under epitetet ”Fördröjd längtan”. Utställningen pågår fram till 24 januari och under lördagen gästar skådespelaren och konstnären Tomas Laustiola biblioteket.

– Jag har letat och hittat dikter som passar till bilderna. Hon målar mycket abstrakta naturbilder och jag har försökt hitta dikter som fångar den känslan, säger Laustiola, känd för bland annat sina roller i tv-produktionerna ”Tre kronor” och ”Höök”.

Tomas Laustiola, som sedan åtta år tillbaka är bosatt i Österbybruk, planerar att läsa upp fem till sex dikter. Uppläsningen börjar klockan tolv och han avslöjar också ett annat inslag under lördagen.

– Samtidigt introducerar jag en okänd finsk författare som nyligen har blivit översatt till svenska. Han heter Aaro Hellaakoski och föddes på sent 1800-tal och dog 1952. Han är väldigt känd på den finska sidan som en tidig modernist på 1910- och 1920-talet.

Mer läsning

Annons