Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trädfällning startskott för ny mack

/
  • AVVERKNING. Här vid korsningen efter länsväg 292 mitt emot vägen mot slottet ska träden i skogsdungen tas ned, för att bereda plats för macken.

I helgen sågas träden i skogdungen utanför Örbyhus ned.

Det blir startskottet för den nya macken i samhället.

Annons

Det är trädbestånd på en dryg halv hektar som ska bort i korsningen mot Örbyhus slott. Därefter sker markberedning. Bensinstationen kommer inledningsvis att bestå av automatpumpar för bensin, diesel och E85. Drivmedlen kommer från Eco Oil med huvudsäte i Skellefteå.

– Fast leverantör är OKQ8. Cirkeln är sluten, och jag som skällde så mycket på dem i samband med att de lade ned macken i Örbyhus, säger Ewa Erixon i företagarföreningen som ligger bakom mackplanerna.

Kostnaden på 3,5 miljoner kronor finansieras med medlemsandelar, sponsorpengar, banklån och bidrag från länsstyrelsen. Drygt 760 000 kronor har kommit in i sålda medlemsandelar

– Det är klart med företagsstöd från länsstyrelsen på 489 600 kronor. I veckan ska vi få besked om projektstödet på 600 000 kronor.

Kommunen drar vatten- och avlopp till platsen. Erixon säger att el- och telekablar ska ligga i samma schakt som hennes firma gräver åt Vattenfall från slottet och in mot samhället.

– Målet är att ha invigning före jul, även om det börjar bli knappt om tid.

Steg två är en butik och en tvätthall på platsen. Det är oklart när det kan bli verklighet.

– Eco-Oil har tipsat mig om livsmedelkedjor som jag ska kolla upp.

Mer läsning

Annons