Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränar inför gymnasiestarten

/
  • KÄMPAR PÅ. Sofia Enander, Jessica Eriksson och Biwkerd Klai väntar på att den sista mattelektionen ska börja.

Nu är det stekande dagar och glassväder, men trots den höga sommarvärmen kämpar elever från årskurs åtta och nio i Tierps kommun på. Under tio dagar har de gått i sommarskola, och bland annat läst matte, svenska och engelska.

Annons

På torsdagen var det sista dagen för sommarskolan på Aspenskolan i Tierp.

Under tio dagar har elever i årskurs åtta och nio från Tierps kommun fått chansen att läsa upp och förbättra sina betyg. Den här möjligheten har funnits i fem år och i år har eleverna varit väldigt motiverade.

– Det har varit så himla bra och det finns saker som skulle kunna överföras från de här dagarna till den vanliga skolan, sammanfattar Karin Herbertsson, rektor på skolan.

En av de saker som Karin lyfter fram som positivt under de här dagarna, är att eleverna har fått koncentrera sig på att läsa ett ämne. Och det blir därmed inte lika splittrat som under läsåret.

Fredrik Bellqvist, 15 år från Örbyhus har läst engelska. Han har precis gått ut årskurs nio och har till gymnasiet valt bygg- och anläggnings programmet.

– Jag tycker att sommarskolan är en bra chans för att repetera inför gymnasiet, säger han.

En annan elev som har gått på sommarskolan är Sofia Enander som har läst matte. Hon har gått ut årskurs åtta och även om hon har ett år kvar på högstadiet, är hon helt säker på att hon ska välja handel till gymnasiet.

- Jag tycker att det är mycket lugnare och det går lättare att koncentrera sig här, säger hon.

Och det har helt klart varit tio intensiva dagar för eleverna.

– Vi körde igång med full fart första dagen, så det var ingen mjukstart, säger Herbertsson.

Mer läsning

Annons