Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utslängda ur kyrkan

/

(Uppdaterad 18.25) Det blev ingen minnesstund för kärnkraftens offer i Forsmarks kyrka. Två dagar innan arrangemanget ägde rum drog sig kyrkan ur.

Annons

Minnesstunden kunde hållas på annan plats, men Folkkampanjen mot Kärnkraft och Kärnvapen (FmKK) riktar kritik mot kyrkan.

Det var i går kväll som FmKK höll en lyktvandring i Forsmark med efterföljande bön för dem som dött i kärnkraftsolyckor. Andaktsstunden skulle egentligen hållas i Forsmarks kyrka, men fick förläggas till en annan plats efter att Frösåkers församling drog sig ur hela arrangemanget bara två dagar innan arrangemanget.
– Vi vill inte göra oss delaktiga i en politisk manifestation mot Forsmark och Forsmarks kraftgrupp, sade Lars-Åke Palm, kyrkoherde i Frösåkers församling, då.

Från Frösåkers församlings sida menade man att man fått felaktig information om arrangemanget. Det har Lena Dahlin Klaar, ordförande i FmKK, svårt att förstå.
– De hade fått precis det program vi använde oss av. Men det kanske handlar om att kyrkan inte vill stå upp för dem som inte har en röst, för att de är rädda att stöta sig med det företag som finansierar arrangemang i kyrkan.
Enligt henne gick gårdagens manifestation bra ändå.
– Vi är starka i själ och vilja även om kyrkan vacklar.

Mer läsning

Annons