Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V-politiker uppmanas ta time out

Vänsterns partidistrikt uppmanar nu Urban Blomster att hålla sig borta från politiken tills han avtjänat sitt straff.


– Vi ser allvarligt på situationen eftersom det är andra gången han döms för misshandel, säger distriktsordföranden Maria Fregidou-Malama.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går har Urban Blomster, vänsterns gruppledare i Tierp, dömts till villkorlig dom och samhällstjänst för att ha misshandlat en tonårspojke. Blomster är även vid ett tidigare tillfälle dömd för misshandel.

På onsdagskvällen behandlades frågan om hans framtid som politiker när medlemmarna i Uppsaladistriktets verkställande utskott träffades.

Något definitivt beslut om Blomster kan fortsätta som partiets ledande företrädare i Tierp togs inte. Distriktsledningen vill få tid att prata i lugn och ro med Urban Blomster själv innan något definitivt ställningstagande görs.

Partidistriktet vill dock att Tierpspolitikern till att börja med ska ta time out från sina uppdrag tills han avtjänat sitt straff.

– Vi ser allvarligt på situationen eftersom det är andra gången som han blivit dömd. Vi förväntar oss att våra företrädare ska ha en hög moral och inte offentligt uttrycka åsikter om våld och misshandel som de sedan inte kan stå upp för i praktiken, säger Maria Fregidou-Malama

– Men vi vet också att Urban Blomster försökt göra någonting åt sin situation för att få till en förändring i sitt liv. Dessutom vet vi att det finns personer i partiföreningen i Tierp som stödjer honom och tycker att han gör ett bra jobb.

Mer läsning

Annons