Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V-styrelsen stödjer Blomster

Vänsterpartiet i Tierp ger gruppledaren Urban Blomster sitt fulla stöd.
Styrelsen tror på Urbans ord att han inte har misshandlat tonårspojken.

Annons

– Jag är övertygad om att han är oskyldig tills det bevisas något annat, säger sekreteraren Eva Berglund.
Även ordförande Elisabeth Rosengren och kassör Anna Zmudzin Ågren i styrelsen tror fullt ut på partikollegans berättelse och ger honom sitt fulla stöd.
Blomster ska enligt åtalet vid Uppsala tingsrätt ha tagit ett grepp om halsen på pojken och tryckt upp honom mot en vägg, med smärta och rodnader som följd. Blomster nekar till brott. Han säger att han bara föste pojken framför sig för att inomhus prata med honom.
Styrelsen tycker inte att Urban ska ta time-out från politiken med anledning av åtalet.
– Han är helnykterist sedan fyra år och har gjort det bra. Jag tycker att han ska stanna kvar och kämpa för sin sak. Jag respekterar honom både som politiker och människa, säger Eva Berglund.
Ordförande Elisabeth Rosengren säger att den lokala styrelsen pratat med varandra telefonledes för att diskutera sin ståndpunkt. De har också varit i kontakt med distriktet. Dessutom har Rosengren löpande kontakt med partiets länsordförande Maria Fregidou-Malama.
Vänsterpartiet fick vid valet 2006 4,6 procent av rösterna i Tierps kommun, vilket gav två kommunfullmäktigeplatser. Den lokala partiföreningen har tolv betalande

Mer läsning

Annons