Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är bakgrunden till att anställa en dramapedagog?

Hallå där kultursekreterare Pia-Marit Ekström som söker en dramapedagog som ska undervisa nior i språklig och kroppslig utrycksförmåga.

Annons

– Vi har fått 150 000 kronor från regeringens satsning på ”Skapande skola”. Bakgrunden till att vi sökte pengarna var diskussioner som jag, utvecklingsledare Lars Borberg och representanter från elevrådet hade. Pengarna är öronmärkta för årskurs 7–9 eftersom den gruppen inte får så mycket kulturaktiviteter och är dåliga på att ordna egna.

 

Varför ska just niorna får undervisningen?

 

– Sjuorna får åka på teater och se bakom scenen. Åttorna får från nästa termin en dagspedagog för att med dansen hitta vilka de är.

 

Vilken nytta har niorna av undervisningen?

 

– Ju mer du vet vem du är och har förståelse för andra desto, lättare har du att fungera. De har nytta av det här vid presentationer inför klassen, i intervjusituationer för att få jobb och i jobb som exempelvis journalist och lärare.

 

Hur många förfrågningar om jobbet har ni fått?

 

– Det är ungefär fem stycken och det finns kompetenta sökanden. Då det har bildats fler kulturskolor i Sverige blir det också större drivkraft att utbilda sig till dramapedagog.

Mer läsning

Annons