Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välgörenhetsauktion drog in 48 000 till cancerforskning

Drygt 48 000 kronor. Det blev resultatet när Robert Aschberg och Gert Fylking var på plats för en välgörenhetsauktion i Tierp.

Annons

I lördags ordnade XL Bygg Tierp en välgörenhetsauktion till förmån för Cancerfonden. Auktionen, som var en del av Aschbergs och Fylkings promenad till förmån för forskningen kring prostatacancern, lockade runt 250 personer. Självklart var också de två huvudpersonerna på plats i Tierp under auktionen.

– De var väldigt nöjda med det insamlade beloppet, som var likvärdigt med det som samlats in på betydligt större orter. Högtryckstvättarna var väldigt populära och även större handverktyg och skruvdragare sålde bra, säger Ulrich Kjaergaard, ekonomi- och personalansvarig på XL Bygg.

Företaget själva sponsrade med 20 000 kronor och utöver det inbringade auktionen runt 27 000 kronor. Försäljning av krokig spik gav ytterligare en tusenlapp.

– En otroligt bra siffra. Sedan samlade Lions in 5 000 kronor och det är väldigt viktigt med både de stora och små bidragen, säger Britta Hedefalk från Cancerfonden.

Mer läsning

Annons