Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansinnesfärd slutade med krasch

/
  • En vansinnesfärd utspelade sig mellan Skärplinge och Hållnäs på torsdagskvällen. 
(Arkivbild, bilen på bilden har inget samröre med händelsen).

En vansinnesfärd utspelade sig mellan Skärplinge och Hållnäs på torsdagskvällen. En misstänkt rattfyllerist försökte i hög hastighet köra från polisen - men det slutade med en våldsam krasch i en postlåda.

Annons

Den misstänkte föraren - en 55-årig man hemmahörande i Tierps kommun - slungades vid kraschen ur bilen och fördes omedelbart till akademiska sjukhuset i Uppsala. Med hur allvarliga skador var på fredagsförmiddagen oklart.

Det var i Skärplinge som en polispatrull beslutade sig för att stoppa bilen. Men när de närmade sig ökade mannen farten för att köra från polisen i riktning mot Hållnäs.

Därefter utspelade sig en vårdslös bilfärd på vägen - där mannen körde i 100 kilometer i timmen på den smala och krokiga vägen.

– Bilen fick möte vid något tillfälle, och det var naturligtvis stor risk för allmänheten att komma till skada, berättar Bertil Danielsson, biträdande närpolischef i Tierp.

I närheten av Edvalla tog vansinnesfärden slut. Mannen körde ned i ett dike och därefter in i en lyktstolpe och en postlåda. Mannen slungades i hög fart ut ur bilen, som demolerades fullständigt.

Mannen misstänks nu för grovt rattfylleri, grov olovlig körning och grov vårdslöshet.

Mer läsning

Annons