Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänstern vill kämpa för homosexuella

/
  • Rättvisa. Eva Ezim vill genom ”Vänstern i Svenska kyrkan” jobba för rättvisa, en mångkulturell kyrka och rätt för homosexuella att gifta sig.

För första gången ställer Vänstern i Svenska kyrkan upp i valet till kyrkofullmäktige i Tolfta församling. Om de kommer in vill de kämpa för homosexuellas rätt och emot orättvisor.

Annons

– Vi vill bland annat kämpa för homosexuellas rätt att gifta sig, det finns vissa präster som ställer sig emot detta, säger Eva Ezim, som också nämner en mångkulturell kyrka som ett viktigt mål.

Hon är andra namn på listan för nätverket Vänstern i Svenska kyrkan, som inte ska sammanblandas med Vänsterpartiet utan är en vänförening till partiet.

Eva Ezim nämner vikten av att all barnverksamhet är gratis som en rättvisefråga. Hon menar att den fria barnverksamheten inom församlingen kan utökas.

– Det är ett sätt att komma ut i politiken. Vi vill också hindra Sverigedemokraterna från att komma in.

– De flesta av oss i Vänsterpartiet bor i Tierps samhälle. Men hade vi vetat att inte socialdemokraterna är med i valet till Tierp-Söderfors församling hade det kanske varit bättre att börja där. Nu finns det bara borgerliga kandidater där.

– Man kan tänka så men det finns också vänsterpartister som är kristna.

Mer läsning

Annons