Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasse satsar på något eget

/
  • ÖPPNAR igenbommad restaurang. ”Vasse”, 32 år är ny ägare till Robbans restaurang i Söderfors. Efter omfattande rustning nyöppnar hon restaurangen under våren.

I tre års tid har Robbans restaurang i Söderfors varit igenombommad.
Men till våren öppnar matserveringen igen.
– Jag tänker byta namn och vill komma på något som har med Söderfors att göra, säger ägaren ”Vasse”, 32 år.

Annons

Vid en hastig titt verkar den röda restaurangbyggnaden befinna sig i en Törnrosasömn. Fast med den svårforcerade häcken ersatt med snö ändå upp till taket.

– Mitt största bekymmer just nu är hur jag ska få bort all snö. Den kan skada byggnaden, säger Vasse, som inte kan uppge sitt riktiga namn på grund av skyddad identitet.

Köpte av Kronofogden

Hon köpte restaurangen förra sommaren. Redan för några år sedan var hon intresserad av att köpa rörelsen av den förre ägaren, men det blev aldrig av.

– En dag fick jag höra att en man med kostym varit här och snokat. Jag tog reda på att han var från Kronofogden och köpte byggnaden av dem, säger Vasse som inte vill berätta hur stor köpeskillingen var.

Varför har du köpt restaurangen?

– Jag vill vara min egen och inte ha någon chef, säger Vasse som har erfarenhet från restaurangarbete i Malmö och i alla fall inledningsvis kommer att laga maten själv

Funderar på temakvällar

Hon möttes av en vattenskada och sönderfrysta rör. Dessutom var kvarlämnade köksmaskiner och frysar obrukbara. Kusinen Aydin som är med och rustar huset berättar om allt flott som var på väggarna.

– Den tidigare ägaren kan aldrig ha städat, säger Aydin.

Vasse lovar att det ska bli en helt annan ordning nu. Hon beskriver sig själv som en pedant som vill ha tipp topp runt sig för att inte bli tokig. Familjen har rustat en del själva men också anlitat hantverkare som rörmokare och snickare. Nu är de i slutspurten, restaurangen öppnas under våren.

– Det blir restaurang och pub. Jag ska servera nyttig mat till lunch i form av svensk husmanskost. Men det blir också a la carte och pizza.

– Jag ska inreda en ”myshörna” och funderar på att ha vissa temakvällar.

Mer läsning

Annons