Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill bygga nya lägenheter – ovanpå hyreshus

/
  • FLER LÄGENHETER. Tierpsbyggen vill bygga på en tredje våning på hyreshusen vid Mattiasgatan och Tegelbruksgatan för att skapa flera lägenheter i Tierp.

Flera trygghetslägenheter på Björken, samt byggandet av nya hyreslägenheter i Tierp. Det är de stora satsningarna i Tierpsbyggens budget för 2012.

Annons

– Vi har en efterfrågan på i stort sett alla typer av lägenheter i Tierp, säger Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande i Tierpsbyggen.

I dag är det två års väntan på en lägenhet i Tierp. Att bygga nytt flerbostadshus är inte möjligt då bostadsbolaget måste ta ut hela investeringen i hyror. Det skulle innebära chockhöga hyror. Tierpsbyggen vill istället bygga på en tredje våning på husen efter Tegelbruksgatan och Mattiasgatan. Om alla huskroppar byggs på kan det ge ett 100-tal lägenheter på sikt.

– Det måste till en ny detaljplan för området. Men förhoppningen är att vi ska kunna sätta igång byggandet under 2012.

Ett vallöfte från socialdemokraterna var att bygga fler trygghetsboenden i hela kommunen där hyresgästerna har tillgång till gemensam matsal, aktiviteter, larm, extra service och en värdinna.

Björken kan snart räknas som ett trygghetsboende och under 2012 ska även övervåningen på Björkgården anpassas för den formen av boende. Däremot finns det ännu inget trygghetsboende i ytterområdena.

– Vi har tittat på Karlholm. Men där skulle en hyra hamna på runt 8 000 kronor i månaden och det tycker man är för dyrt, säger Eriksson.

Mer läsning

Annons